BriljansS* gaat voor harmonie & balans rond het gezin, zodat ieder rust & ruimte heeft voor groei & ontwikkeling. Waar ga jij voor?

Kids & Relax massage

Waarom Shantala kinder-en tienermassage?

Aanraken en aangeraakt worden is van levensbelang. Voor een gezond lichaam en gezonde geest hebben we aanraking net zo hard nodig als gezonde voeding en beweging. In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen. Het kan ook zijn dat een kind – zonder aanwijsbare reden- niet zo lekker in zijn/haar vel zit. Een kind kan onzeker zijn, door pestgedrag belemmerd worden of door het verlies van een dierbare of huisdier verdrietig zijn. Ook door een verhuizing of scheiding kan een kind een bepaalde periode extra steun nodig hebben. Op die momenten helpt een massage een kind om in zijn/haar kracht te komen en verbetert hierdoor het zelfvertrouwen. Natuurlijk kan het ook gewoon ontspannend werken om gemasseerd te worden, zonder aanwijsbare reden.

Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden, ze daardoor intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Shantala Kindermassage brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans. Daarom werkt massage goed bij kinderen met aandachtsstoornissen zoals ADHD, ADD en aan autisme verwante stoornissen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat je een afspraak maakt, ontvang je een intakeformulier via de mail, die ik graag via de mail of per post retour ontvang. Vervolgens zal ik hier tijdens de eerste afspraak aandacht aan besteden alvorens ik de massage/behandeling start. De massage vindt plaats op de blote huid en indien het kind en/of de ouder hiervoor geen toestemming geeft, over de kleding heen. De ouder/verzorg(st)er is bij de massage aanwezig in de ruimte, zodat ik eventuele uitleg kan geven of oefeningen voor thuis kan laten zien. De eerste behandeling zal in combinatie met de intake ongeveer 45-60 minuten duren. Vervolgafspraken duren ongeveer 45 minuten.

Voordelen van kinder-en tienermassage

Kindermassage biedt het kind verschillende voordelen, zoals:

  • Verhoging van het lichaamsbewustzijn
  • Verbetering van het zelfvertrouwen
  • Daling van de cortisolwaarde, een hormoon dat voor stress zorgt, in het lichaam.
  • Daarnaast zorgt massage voor de aanmaak van oxytocine en endorfinen. Deze hormonen geven een geluksgevoel en helpen bij het verlagen van de bloeddruk en verhogen het welbevinden van het kind. Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand. Door de vrijgekomen oxytocine krijgen slechte eters weer trek in voedsel, verbetert de sociale interactie en neemt zorgzaamheid voor de omgeving toe.
  • Het kind wordt minder agressief
  • Het werk goed bij het inslapen van een kind, tegen onrust of verdriet. Ook voorafgaand of tijdens de dagen van een Cito-toets, tentamen of examen, kan een massage rust geven.
  • Kortom: redenen genoeg om het te ervaren!


 Tot binnenkort?